« Wróć

Opinie Klientów

brewa realizacje fotowoltaika

Wciąż przepłacasz za prąd? Obniż rachunki nawet o 90%!


 

Zobacz wywiady z naszymi Klientami ⤵️

 

Poznaj opinie naszych Klientów

Opinie na Oferteo.pl 

5.0

Brewa opinie klientów fotowoltaika

(stan na dzień 8.03.18.)

Opinie na Facebooku

4.7

Opinie Klientów Brewa Fotowoltaika

(stan na dzień 8.03.18r.)


Współpraca z firmą Brewa, to czysta przyjemność na każdym jej etapie. Poczynając od rozmów wstępnych i poznawaniu fotowoltaiki, poprzez przygotowanie karkołomnej dokumentacji, na montażu, uruchomieniu i załatwieniu spraw z firmą energetyczną skończywszy. Absolutny profesjonalizm na każdym kroku.

Marcin J., 21 marca 2018

Firma Brewa podchodzi frontem do klienta. Przede wszystkim słucha czego klient potrzebuje i w ten sposób dopasowuje indywidualną ofertę. Jest to ważne tym bardziej, że po zmianie przepisów nie warto przewymiarowywać instalacji ponad swoje potrzeby. Szybka reakcja na dodatkowe pytania, potrzeby to też bardzo ważna rzecz, ponieważ 2 inne firmy, które sondowały podchodziły do moich dodatkowych pytań z poczuciem wyższości. Dla Brewa nie było problemem podejść do tematu instalacji na 3 połaciach dachu. Samo wykonanie równiez poszło sprawnie i szybko. W sumie w 3 dni panowie wykonali od A - Z całość, konstrukcja 13 paneli i to przy temp. ..... -10 -- -15C i silnym wietrze. Panie z biura szybko skontaktowały się z ENEA, dzięki czemu już po kilku dniach wymieniono mi licznik i od tygodnia mogę cieszyć się prądem ze słońca. POLECAM!

Radosław S., 20 marca 2018

Firma godna zaufania, sprawnie przeprowadzona wycena i montaż mimo niesprzyjającej pogody. Brewa załatwia wszystkie formalności.Dobrze dobrana ilość paneli gwarantuje obniżenie rachunków za prąd. Jesteśmy zadowoleni z tej inwestycji i polecamy założenie kolektorów słonecznych wszystkim tym którzy chcą żyć oszczędnie i w zgodzie z naturą.

Monika O., 10 marca 2018

Witam, polecam tą firmę. Firma Brewa jeszcze długo przed decyzją o zakupie doradzała mi i pomagała w wyborze. Była otwarta i elastyczna, znalazła dla mnie rozwiązanie, które nie było drogie w inwestycji, a później zagwarantuje mi najniższe rachunki. Zawsze dostępni i słowni. Dzięki ich pełnej ofercie dowiedziałem się o foliach grzewczych, które również okazały się najlepsza ofertą na rynku. Polecam, Łukasz z Lutyni koło Wrocławia

Łukasz Bób, 18 kwietnia 2018

Współpraca z firmą Brewa, to czysta przyjemność na każdym jej etapie. Poczynając od rozmów wstępnych i poznawaniu fotowoltaiki, poprzez przygotowanie karkołomnej dokumentacji, na montażu, uruchomieniu i załatwieniu spraw z firmą energetyczną skończywszy. Absolutny profesjonalizm na każdym kroku.

Marcin Jankowski, 21 marca 2018

Korzystałem z usług firmy Brewa. Jestem bardzo zadowolony wszystkie prace wykonane bardzo rzetelnie, świetne doradztwo odpowiedź na wszystkie pytania, które mnie interesowały. Naprawdę polecam wszystkim firmę Brewa.

Tomasz Wieliński, 18 marca 2018

Muszę z tego miejsca podziękować firmie BREWA za profesjonalną i rzetelną obsługę... 
nie sądziłem że trafie na firmę gdzie klient jest na pierwszym miejscu ! 
Serdecznie polecam na 101% firmę BREWA

PS: mam nadzieje że do zobaczenia na drugiej instalacji 

 

Jakub Woźniak, 26 lutego 2018

Sprawdziłem kilka firm. W niektórych początki były ciekawe, ale im dalej tym więcej pytań, a mniej odpowiedzi. W przypadku Brewa, gdy ich poznałem to byłem już trochę zmęczony, bo nie sądziłem, że wreszcie ktoś mi to wyjaśni - po czym błyskawicznie zamontuje. I się zdziwiłem, mocno .

Instalacja działa od kilku tygodni. 36 paneli po 270W + 4 akumulatory. Moc 9.72 kWp. Ekipa pięknie dopracowała każdy szczegół. Jestem bardzo zadowolony i to raczej moja pierwsza instalacja z nimi, a nie jedyna.

Michał Wawrzyniak, 26 stycznia 2018

Dobra obsługa, dobre doradztwo. Załatwiają wszystkie dokumenty od początku to końca. Instalacje wykonują na sprawdzonych elementach nie na produktach bez marki i bez gwarancji. Ekipa montująca szybka i sprawna nie narobili bałaganu wszystko po sobie posprzątali mimo mrozów prace montażowe na dachu wykonali bez opóźnień.

Mikołaj N., 27 lutego 2018

Muszę z tego miejsca podziękować firmie BREWA za profesjonalną i rzetelną obsługę... nie sądziłem że trafie na firmę gdzie klient jest na pierwszym miejscu ! Serdecznie polecam na 101% firmę BREWA PS: mam nadzieje że do zobaczenia na drugiej instalacji ;)

JAKUB W., 26 lutego 2018

Od dnia wyboru firmy oraz nawiązania kontaktu z jej przedstawicielem do podpisania umowy i rozpoczęcia realizacji minęło nie więcej jak miesiąc. Sam proces zabudowy i pierwszego jej uruchomienia to tylko dwa dni. Dopuszczenie instalacji do współpracy z energetyką zawodową i uzyskanie certyfikatu na przyłączenie do sieci elektroenergetycznej były również w zakresie firmy Brewa. Po mojej stronie była tylko formalność - podpisanie umowy z operatorem sieci. Łącznie zainstalowane mam 8,4kW mocy w 28 panelach. Czy dobrze dobraliśmy moc do zapotrzebowania rocznego w energię muszę jeszcze poczekać parę miesięcy, ale myślę że będzie OK. Firmę Brewa będę polecał każdemu kto wybierze taki sposób inwestowania w zieloną energię. A jak instalacja wygląda i co potrafi proszę oglądać na zdjęciach.

Krzysztof F., 15 lutego 2018

Na razie wszystko jest OK i mam nadzieję, że tak pozostanie :) Proces zakupu przebiegł bezproblemowo, wsparcie techniczne bez zarzutu, bardzo dobry kontakt na każdym etapie.

Jacek J., 8 lutego 2018

Super firma bardzo dobry kontakt po mimo, iż kupiłem tylko smappe, to spotkałem się z życzliwością i pomocą przy problemach z moją instalacją fotowoltaiczną duży plus dla obsługi w tej firmie.

Piotr W., 8 stycznia 2018

Jestem już po montażu instalacji fotowoltaicznej. Ludzie z firmy Brewa to profesjonaliści. Dobrze doradzają i są terminowi. Nie miałem żadnych problemów z ich współpracą. Szczerze polecam.

Marek K., 20 listopada 2017

Polecam usługi tej firmy. Szybka i sprawna instalacja.

Grzegorz P., 12 listopada 2017

 

Firma bardzo solidna. Wszystko terminowo, zgodnie z umową. Świetne wykonanie usługi. Serdecznie polecam.

Michał I., 30 października 2017

W firmie Brewa zakupiłem urządzenie Smapee do monitorowania zużycia i produkcji energii elektrycznej. Urządzenie działa bez zarzutów, obsługa w firmie bardzo mila. Obsługa na wysokim poziomie. Polecam.

Tomasz N., 14 października 2017

Gorąco polecam firmę Brewa s.c. Na każdym etapie inwestycji pełen profesjonalizm.

Paweł S., 11 września 2017

 

Instalacja fotowoltaiczna zainstalowana profesjonalnie i z dużą starannością. Od podpisania umowy do pełnej funkcjonalności upłynął miesiąc. Polecam każdemu firmę Brewa s.c.

Andrzej P., 1 wrzesień 2017

Polecam za szybki kontakt. Kierownik montażu na miejscu.

janusz a., 2017-07-26

Zarówno doradztwo w doborze jak i sama realizacja i montaż przebiegły na najwyższym poziomie usług. Gorąco polecam wszystkim.

Michał K., 2017-07-20

Polecam Firmę Brewa z Kalisza jako rzetelną, solidną firmę zajmującą się sprzedażą paneli fotowoltaicznych. Profesjonalne doradztwo i ludzkie podejście do klientów urzekło mnie, w obsłudze pracowników tej kaliskiej firmy. Oceniam profesjonalizm i podejście do klienta bardzo wysoko. Otrzymałam obliczenia dotyczące oszczędności energii, wszelkie wyliczenia dotyczące oszczędności kosztów opłat za energię elektryczną i pozytywnych aspektów montażu paneli fotowoltaicznych, co pozwoliło mi podjąć trafną decyzję, z której jestem zadowolona do dziś. Minęły już dwa lata od montażu paneli, a ja ciągle mam kontakt z firma, sprawdzam na smartfonie ile energii produkują moje panele, nie mam żadnych usterek i mogę spokojnie obserwować oszczędności w opłatach za energię. Zatem polecam doradztwo i usługi Firmy Brewa z Kalisza. Moja instalacja znajduje się na zdjęciach.

Wioletta P., 2017-07-20

Firma sprawdzona, instalacja działa super. Rachunki miesięczne średnio z 330zł/mc zmniejszyły się do 40zł/mc (średnio wliczając okres zimowy).

Łukasz Z., 2017-07-16

Instalacja fotowoltaiki o mocy okolo 5 kW. Chciałem zwrócić na uczciwość firmy - chciałem 10 kW ale jak mi wyjaśniono zły dach i jeśli położą instalacje 10 kW to zarobi na tym tylko firma Brewa, a ja już nie. Pozostaliśmy na doradzonych 5 kW. Ostatni rachunek za prąd za 4 miesiace wyniósł 26 PLN mimo, ze instalacja nie jest w najbardziej nasłonecznionej części dachu. Ekipa do montażu przyszła w omówionym czasie, wykonali montaż szybko i czysto. Cala biurokracja została załatwiona przez firmę Brewa. Polecam.

Marek M., 2017-07-13

Firma Brewa to zespół ludzi posiadających duże doświadczenie i umiejętności dostosowywania się do potrzeb klienta w realizacji, wykazujących przy tym duże zaangażowanie, rzetelność i terminowość w świadczeniu swoich usług. Doceniając walory firmy mogę w pełni zarekomendować jej usługi potencjalnym klientom poszukującym fachowców w zakresie instalacji fotowoltaicznej. Rewelacyjny kontakt, pełne profesjonalizmu podejście do współpracy. Polecam

Jerzy Iwaniak, 2017-07-18

 

Instalacja fotowoltaiki o mocy okolo 5 kW. Chciałem zwrócić uwagę na uczciwość firmy - chciałem 10 kW ale jak mi wyjaśniono zły dach i jeśli położą instalacje 10 kW to zarobi na tym tylko firma Brewa, a ja już nie. Pozostaliśmy na doradzonych 5 kW. Ostatni rachunek za prąd za 4 miesiace wyniósł 26 PLN mimo, ze instalacja nie jest w najbardziej nasłonecznionej części dachu. Ekipa do montażu przyszła w omówionym czasie, wykonali montaż szybko i czysto. Cala biurokracja została załatwiona przez firmę Brewa. Polecam.

Marek Malinowski, 2017-07-13

BREWA - bardzo solidna firma. Pełen profesjonalizm od początku do końca. Będę polecał rodzinie, znajomym i swoim klientom.

Jakub K., 2017-05-05

Firma "BREWA" S.C. wybudowała dla naszych potrzeb instalację fotowoltaiczną o mocy 41,08 kWp. Zlecenie zostało wykonane kompleksowo, tj. przygotowanie oferty, opracowanie projektu, wykonawstwo, wszelkie czynności formalne i administracyjne związane z przyłączeniem instalacji do zakładu energetycznego, jak również w zakresie ubiegania się o świadectwa pochodzenia energii, tzw. "zielone certyfikaty". Firmę cechuje solidność, szybkość działania, elastyczność a także otwartość na gusestie i uwagi Zleceniodawcy. Z pełnym przekonaniem możemy zaświadczyć, że zespół Brewa to nie tylko fachowcy, ale również pacjonaci tego co robią. Jesteśmy pewni, że będziemy naszą współpracę kontynuowali.

PST OST SPED Sp. z o.o.

Prezes Mariusz Kąkol

Współpracę z firmą Brewa oceniam jako bardzo dobrą. Firma cechuje się profesjonalnym podejściem do tematu zarówno od strony kontaktu z klientem jak i w kwestiach technicznych. Zlecone zadania były realizowane sprawnie i terminowo. Serdecznie polecam każdemu kto myśli na temat zainstalowania paneli fotowoltaicznych.

Pawlik S., 2017-04-13

Firma Brewa s.c. wykazała się niebywałym profesjonalizmem, wykonując zlecone zamówienie. Jako rzetelny partner w interesach potwierdził, że jest marką samą w sobie. Najwyższa kultura w podejściu do klienta, ogromne doświadczenia, bezproblemowość i elastyczność to cechy, którymi firma Brewa s.c. nie może się powstydzić. Ceły zespół stanął na wysokości zadania podczas realizacji projektu budowy instalacji fotowoltaicznej o mocy 60 kWp. Firma zdecydowanie godna polecenia, gotowa podjąć i sprostać każdemu wyzwaniu. Dziękujemy!

Usługi Ślusarskie mgr inż. Paweł Siwak

Sieroszewice, 2017.04.07

Zakup oraz montaż instalacji fotowoltaicznej przebiegł bardzo sprawnie i profesjonalnie. Szczególnie cenne jest fachowe doradztwo jeśli chodzi o techniczne aspekty instalacji. Polecam.

Mariusz J., 2017-03-21

Firma Brewa, to zespół ludzi posiadających duże doświadczenie i umiejętność dostosowywania się do potrzeb klienta. Doceniając walory firmy mogę w pełni polecić jej usługi potencjalnym klientom poszukującym fachowców w zakresie fotowoltaiki.

Dariusz E., 2017-03-21

Serdecznie polecam Firmę Brewa. Jestem zadowolony z posiadania instalacji, działa bez zarzutów i przynosi oczekiwany efekty - obniżony rachunek za prąd. Duży profesjonalizm!

Nogaj T., 2017-03-21

Firma solidna wywiązała się ze swoich obietnic. Obawiałam się czy spadną rachunki za prąd, lecz nie słusznie. Polecam!

Katarzyna R., Kalisz, 2017-02-21

Witam. Współpraca z firmą Brewa przebiegła bezproblemowo, bardzo odpowiedzialna i konkretna firma. Temat profesjonalnie opisany przez Pana Damiana. Montaż instalacji przebiegał sprawnie i fachowo, wszystko działa bez zarzutu. Kontakt z firmą na wysokim poziomie. Firma godna polecenia. Bardzo dziękujemy za współpracę i serdecznie pozdrawiamy.

Marek Ł., Skalmierz, 2016-10-18

Na nasze zlecenie firma BREWA S.C. zaprojektowała i wybudowała instalacje paneli fotowoltaicznych na dachu sklepu "DELIKATESY DAMMAR" w Kłodawie, ul: Dąbska. 1. Moc instalacji fotowoltaicznej 4,68 kW 2. Wszystkie powierzone prace zostały wykonane poprawnie i w wyznaczonym terminie Z przyjemnością rekomendujemy firmę BREWA S.C jako solidną, wiarygodną, w pełni przygotowaną do kompleksowego wykonywania zadań. Dużym wyróżnieniem wśród firm z branży fotowoltaicznej jest doświadczona kadra, potencjał techniczny i duża zdolność organizacyjna, te aspekty w konsekwencji gwarantują wysoki poziom wykonywanych usług. Polecając usługi firmy BREWA mamy pewność, że zostaną one wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną i naszą wizją, w pełni profesjonalnie i w wyznaczonych harmonogramem terminach. Firma BREWA jest godna polecenia przy realizacji zadań inwestycyjnych, kładących nacisk na uzyskanie kompleksowej realizacji, wysokiego standardu wykonywanych prac przy dużym zaangażowaniu, uczciwości i współpracy z inwestorem na każdym etapie wykonywanych prac.

Przedsiębiorstwo Handlowe "DAMMAR" Maria Maciejewska 62-650 Kłodawa

Firma Handlowo-Usługowa Damian Miara ma przyjemność zarekomendować firmę Brewa s.c. Współpraca miała miejsce w okresie od 24.02.2016 do 20.04.2016 i była bardzo pozytywna. W ramach zawartej umowy firma firma wykonała:

- projekt systemu fotowoltaicznego o mocy 39,52 kWp,

- budowa systemu fotowoltaicznego o mocy 39,52 kWp,

- przygotowanie dokumentacji niezbędnej do przyłączenia mikroinstalacji do OSD,

- przygotowanie dokumentacji do Urządu Regulacji Energetycznej.

Powierzając zadania pracownikom tego wykonawcy, udaje się wykluczyć ryzyko poniesienia fiaska. Świadczenia firmy na rzecz klienta niosą ze sobą solidną markę i gwarancję rzetelnie wykonanego zadania. W interesach nic tak nie jest ważne jak dotrzymywanie terminów - polecany przedsiębiorca dobrze to rozumie. Wykonawca ze swoich zadań rozlicza się zawsze w ustalonym czasie. Godną docenienia jest duża wiedza, jaką posiada firma. Podczas współpracy z przyjemnością można przekonać się, że personel przedsiębiorstwa to prawdziwi specjaliści. Zaufanie wobec firmy nie zostało nadszarpnięte pod żadnym względem. Za to należą się pochwały - jako klient wymagam poczucia bezpieczeństwa.

Firma Handlowo Usługowa 

Damian Miara

Jarocin, 28.09.2016

Firma „BREWA” S.C. wybudowała dla naszych potrzeb instalację fotowoltaiczną o mocy 41,08 kWp. Zlecenie zostało wykonane kompleksowo, tj. przygotowanie oferty, opracowanie projektu, wykonawstwo, wszelkie czynności formalne i administracyjne związane z przyłączeniem instalacji do zakładu energetycznego, jak również w zakresie ubiegania się o świadectwa pochodzenia energii, tzw. "zielone certyfikaty". Firmę cechuje solidność, szybkość działania, elastyczność a także otwartość na sugestie i uwagi Zleceniodawcy. Z pełnym przekonaniem możemy zaświadczyć, że zespół Brewa to nie tylko fachowcy, ale również pasjonaci tego co robią. Jesteśmy pewni, że będziemy naszą współpracę kontynuowali.

Witold R., Kalisz, 2016-09-09

Bardzo dobry kontakt, dobra cena, szybki montaż, szybkie załatwienie wszelkich formalności. Polecam jako wykonawcę firmę BREWA.

Robert K., Kalisz, 2016-06-21

Współpraca z firmą BREWA s.c. przebiegła bez zastrzeżeń. Bardzo miła i kompetentna współpraca z panem Piotrem.Dotrzymano umowy jeżeli chodzi o termin i sposób zainstalowania paneli fotowoltaicznych.

Emilia T., Przygodzice, 2016-06-09

W tamtym roku firma zakładała u nas panele słoneczne(na prąd). Było szybko, tanio a co najważniejsze prace wykonywane były zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Firma godna polecenia.

Andrzej G., Krzemionka, 2016-05-27

Firma godna polecenia, pełny profesjonalizm i pomoc w bojach z Energą, aby dopiąć podłączenie do końca. Instalacja działa bez zarzutu.

Andrzej B., Kalisz, 2016-05-24

Witam! Mam na imię Sławomir, mieszkam w Skalmierzycach i jestem prosumentem od września 2015r, produkuję i zarazem konsumuję wyprodukowaną energię z własnej instalacji fotowoltaicznej o mocy 12 kW. Firmę Brewa poznałem dużo wcześniej niż można było zakładać instalację fotowoltaiczną. Interesowała mnie produkcja prądu na własne potrzeby i szukałem w internecie informacji na w/w temat. W Internecie znalazłem kontakt i adres do firmy Brewa. Pojechałem osobiście dowiedzieć się o możliwości założenia instalacji fotowoltaicznej. Zostałem bardzo miło przyjęty i otrzymałem potrzebną wiedzę na temat fotowoltaiki i samego montażu. Firma Brewa zajęła się kompleksowo moim zleceniem na montaż instalacji. Jako firma jest bardzo rzetelna i godna polecenia, gdyż zajmuje się każdym zamówieniem. Załatwia wszystkie pozwolenia i składa potrzebne wnioski w naszym imieniu, co jest korzystne dla danego klienta, gdyż nie trzeba osobiście chodzić po wszystkich instytucjach i tracić cennego czasu na załatwienie niezbędnych pozwoleń. Jestem bardzo wdzięczny firmie Brewa, że tak obsługuje petenta. Kontakt telefoniczny i mailowy też jest na wysokim poziomie. Firma Brewa jest firmą, którą z czystym sumieniem można polecić i bardzo się cieszę, że takie rzetelne firmy są w naszym kraju.

Sławomir M., Skalmierzyce, 2016-05-16

Firma dostarczyła zestawy o łacznej mocy paneli 25kw. Umowa i wykonanie godne polecenia. Montaż na obiekcie magazynowo - produkcyjnym.

Michał C., Kalisz, 2016-05-11

Klient zadowolony w pełni z zamontowanej instalacji fotowoltaicznej oraz pozostałych usług wykonanych przez firmę.

Marek L., Nieprosin 6, 2016-04-27

Zgodnie z umową firma oddała instalacje "pod klucz". Jestem zadowolona z przekazanych informacji i współpracy podczas realizacji inwestycji. Polecam firmę jako wiarygodnego partnera przy realizacji przedsięwzięcia związanego z fotowoltaiką.

Sylwia S., Kalisz, 2016-04-25


Zobacz więcej opinii naszych Klientów na Oferteo.pl i Facebooku


Wypełnij poniższy formularz i dołącz do słonecznej rewolucji!

Przygotujemy dla Ciebie kalkulację oszczędności,

które możesz osiągnąć dzięki instalacji fotowoltaicznej w Twoim domu lub firmie.

FORMULARZ